پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حضرت آیت الله نوری همدانی، زینب کبری(س)را میراث‌دار شجاعت امیرالمؤمنین (ع) دانسته و تاکید کردند: ملتی که دارای فرهنگ شهادت است، ذلت واسارت ندارد؛ براین اساس نور انقلاب اسلامی هرگز خاموش شدنی نیست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه کنگره ملی حضرت زینب(س) که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی فقه امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به محیط تربیتی حضرت زینب(س)، اظهار داشت: این بانوی گرامی، وجود مبارک پیامبر اسلام(ص)، حضرت زهرا(س) و تنی چند از ائمه معصوم را درک کردند. بنابراین، محیط تربیتی ایشان، برگرفته از محضر معصومان(علیهم‌السلام بود.

ایشان با اشاره به حوادث مختلف در دوران زندگی حضرت زینب(س) گفتند:‌ حوادث گوناگونی در دوره‌های مختلف زندگی حضرت زینب(س) روی داد که همین مسئله موجب تربیت شخصیت بزرگ عقیله بنی‌هاشم (س) شد تا این‌که واقعه کربلا حادث شد و ایشان به  دلیل بیماری حضرت زین‌العالدین(ع) در کربلا، مقام نیابت از معصوم را نیز داشتند.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی افزودند: مقام نیابت از معصوم(س) امری عظیم است که حضرت زینب(س) از طرف حضرت اباعبدالله(ع) به آن مأمور بود؛ به این  معنی که  در جریان کربلا دو نفر پرچمدار حضور داشتند که حضرت سیدالشهدا(ع) تا ظهر آن روز این وظیفه را بر عهده داشتند، ولی بعد از ایشان، حضرت زینب(س)، پیام رسانی و ابلاغ شایستگی‌های اهل‌بیت(علیهم‌السلام) را بر عهده گرفتند.

ایشان درباره نحوه عمل نمودن این بانو به رسالت خود، اذعان داشتند: روضه‌خوانی، از جمله راه‌های نشر آموزه‌ها و پیام اهل‌بیت(علیهم‌السلام) است که این حرکت نخستین بار توسط حضرت زینب(س) صورت گرفت. به طوری که در صحنه قتلگاه، روضه خوانی و مرثیه‌خوانی این بانو، موجب تأثر و گریه دوست و دشمن شد.

معظم‌له، حضرت زینب(س) را میراث‌دار شجاعت حضرت امیرالمؤمنین(ع) معرفی کردند و گفتند: از سوی دستگاه خلافت بنی‌امیه، تبلیغات سوء گسترده‌ای نسبت به حضرت علی(ع) و اهل‌بیت(علیهم‌السلام) انجام می‌شد؛ به گونه‌ای که در دوران خلافت معاویه، در 70 هزار منبر که در سراسر جامعه اسلامی وجود داشت،  به لعن علی(ع) می‌پرداختند؛ در چنین فضایی، حضرت زینب(س) به عنوان اسیر وارد این شهر شد، ولی با شجاعت تمام، جنایات بنی امیه را افشا کرد.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به این که حضرت زینب(س) در این خطبه در 14 محور سخن گفته است، ادامه دادند: پیام‌‌رسانی حضرت زینب(س) درسی بزرگ برای همه اقشار جامعه به ویژه طلاب می‌باشد.

ایشان، انقلاب اسلامی ایران را برگرفته از فرهنگ عاشورایی دانسته و گفتند: بر اساس فرهنگ عاشورا، ما یاد گرفته‌ایم ملتی که دارای فرهنگ شهادت است، ذلت واسارت ندارد؛ همین روحیه،‌ موجب شد که در برابر استکبار بایستیم و انقلاب خودرا به پیروزی برسانیم.

این مرجع تقلید درباره نقش زنان در انقلاب اسلامی ایران افزودند: به فرموده امام خمینی(ره)، نقش زنان در انقلاب، کمتر از مردان نبوده است، به طوری که آمار شهدای زن تا هزاران نفر می‌رسد.

* پیام انقلاب اسلامی مرزها را درنوردید

ایشان، خون شهدا را پیام‌رسان انقلاب معرفی کرده و ادامه دادند: امروز شاهدیم که پیام انقلاب اسلامی به تمام کشورهای اسلامی رسیده است و حکومت‌های دیکتاتور منطقه را سرنگون ساخته است؛ این حرکت، نتیجه بیدارگری انقلاب اسلامی ایران می‌باشد که مرزها را در نوردیده و به کشورهای آمریکایی و اروپایی نیز رسیده است.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی با تأکید بر این که دشمنان اسلام، احساس خطر کرده‌اند؛ از این رو هیچ گاه ساکت نمی‌مانند، خاطرنشان کردند: به بیان رهبر معظم انقلاب، دشمنان با ایران هسته‌ای مشکل ندارند، بلکه مشکل آنها ایران اسلامی است؛ آنها باید بدانند که این شعله انقلاب خاموش شدنی نبوده و به قیام مهدوی(عج) ختم خواهد شد.

معظم‌له در پایان با اشاره به اهمیت خطبه‌های حضرت زهرا و حضرت زینب(علیهما‌السلام)، تبیین و ترویج و ترجمه آن با قلمی روان را ضروری دانسته و اظهار داشتند: این دو خطبه نقش آفرینی زیادی در تاریخ از جمله در پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشت و امروز نیز می‌تواند نقش زیادی در این عرصه ایفا نماید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha